Профил

Висококачествена електроапаратура

История

НИКДИМ е семейна компания, основана през 1991г. от инж. Никола Димитров. В началото фирмата започва дейност с преработка на предпазители ниско и средно напрежение. България се намира в период на преход и за известно време няма внос или местен производител. Постепенно фирмата започва да разработва предпазителя част по част, като в началото закупува порцелановите тела от различни доставчици.
През 1996г. Димитров основава фабриката за електропорцелан, отново в гр. Казанлък, с основна дейност производство на тела за предпазители ниско и средно напрежение. Постепенно фирмата усвоява и различни типове изолатори за ниско и средно напрежение, необходими за новото производство на разединители. В края на 90те, фирмата се премества в нова сграда, която преустройва в свой дом. Там се намира и сегашната централа на фирмата.
През 2000г., НИКДИМ прави първи стъпки към износ в съседни държави като Румъния, Албания, Македония, както и в Близкия Изток. Започва да участва на международни изложения и придобива първия си сертификат за качество ISO 9001. Започва дълъг път към развитие на нови пазари, израстване и разнообразяване на продуктовата гама.
Днес, НИКДИМ се гордее с международно присъствие в над 40 държави по света, разположени на 4 континента. Продължава да усвоява постоянно нови изделия и да развива текущите си във всяка една група изделия: ПРЕДПАЗИТЕЛИ, РАЗЕДИНИТЕЛИ и ИЗОЛАТОРИ.
Зa повече информация за нас, може да гледате нашия филм в YouTube

Капацитет

Основен наш приоритет е да успеем да изпълним всеки един проект и да отговорим на всяко едно запитване. Тази насоченост през последните години ни е накарала да разработим много и разнообразни разединители, предпазители и изолатори за различни направления: железопътни компании, соларни и вятърни паркове, елекотро-енергийни подстанции и много други. За това са ни необходими опитни инженери, квалифицирани работници и високо технологично оборудвани цехове. 

Конструктивен отдел

Нашите инженери са високо-квалифицирани професионалисти с дълъг опит в дизайна и конструирането на ел. апарати. Използваме 3D дизайн и последния CAD софтуер.

Цех Инструментален

Нашият инструментален цех е оборудван с нишкова ерозийна машина, обемна ерозийна машина, цифрови стругове, фрези и координатни машини, и други металообработващи машини, необходими за разработката на нови изделия. 

Цех Механичен

Разполагаме с над 20 пневматични и ексцентрик преси, бормашини, абкант, гилотина, ЦПУ стругове и други машини, необходими за производството на всяка една метална част от изделията ни.  

Цех Галваничен

В нашия ново-оборудван галваничен участък правим разнообразни покрития с никел, сребро, калай и цинк, като можем да контролираме и следим дебелината и качеството на покритието и да изпълняваме разнообразни запитвания. Имаме напълно автоматична линия за никел и сме в процес на внедряване на автоматични линии за сребро, калай и цинк. 

Монтажни цехове

Разполагаме с реновирани монтажни цехове за предпазители ниско напрежение, предпазители средно напрежение, цех за стопяем елемент и цех Разединители, който разполага и със заваръчен участък. 

Електропорцелан

Порцеланът е много важна част от изделията, произвеждани в НИКДИМ. Нашата фабрика за електропорцелан също се намира в гр. Казанлък и е регистрирана като отделна фирма ЕЛЕКТРОПОРЦЕЛАН ЕООД. Фабриката е разположена на площ от около 8000кв.м. и е оборудвана за производство на всички тела за ел. предпазители ниско и средно напрежение и изолатори ниско и средно напрежение. 
В редовното производство на фабриката влизат: порцеланови подпорни и проходни изолатори до 36kV, тръби и изолационни тела за предпазители ниско и средно напрежение, електро филтри, изделия от различен тип порцелан по специално запитване. 

Електролаборатория 

Нашата електрическа лаборатория ТЕСТ ЛАБ БЪЛГАРИЯ е оборудвана със стенд за изпитване на прадпазители ниско и средно напрежение, както и с апаратура за изпитване на разединители и изолатори. Всички продукти, произведени от НИКДИМ преминават 100% контролни изпитания съгласно съответната им програма за рутинни изпитания.

Фокус към качеството

Основен приеритет на всеки един служител, организатор или мениджър в дружеството е повишаване на качеството. Нашата цел е да достигнем всяка една точка на света, където НИКДИМ да е символ на качество и доверие.  Следвайки тази цел, полагаме постоянни усилия да изпитваме и подобряваме изделията си. Работим заедно с клиентите си и дистрибуторите си за да достигнем до крайния потребител и да открием от какво имат нужда. Вратите ни винаги са широко отворени към всяка една обратна връзка и посещение. Не се колебайте да се свържете с нас! 

Клиенти

Основни клиенти на дружеството са международни електро разпределителни дружества като ЧЕЗ, ЕВН, Е.ОН, Електрика Румъния, Енерго Про, ЕНЕЛ Италия и др. 
В нашето портфолио от продукти се включват и изделия разработени за Alstom GE, ABB и др. 

Бъдеще

НИКДИМ се стреми да стане световен лидер в призводството на всяка една група изделия ПРЕДПАЗИТЕЛИ, РАЗЕДИНИТЕЛИ и ИЗОЛАТОРИ. За целта, постоянно подобряваме процеса на разработка и изпитване на нови изделия като се стремим да отговорим на всяко запитване. Отворени сме за нови предизвикателсва и нови пазари от цял свят.